Do dyspozycji oddajemy 2 sale bankietowe: Salę Sopocką o pow. 500 m2 i Salę Spichlerzową o pow. 680 m2 . Każda z sal pomieści odpowiednio do 170 i 200 osób. Sale bankietowe są naturalnie oświetlone, o regularnych kształtach i z własnym zapleczem kuchennym. Gwarantujemy naturalność i najwyższa jakość menu, w tym również deserów i tortów okolicznościowych, które są kulinarnym dziełem naszych kucharzy.
MENU1
I Propozycja 345zł/ osoba
Zupa
(Serwowane w wazach)
Rosół złocisty z makaronem
Lub
Kremowa zupa z pieczonych warzyw z pestkami słonecznika
Danie Główne
(Serwowane na półmiskach 2,5 porcji/osoba)
Złocisty filet z indyka w kremowym sosie lazurowo – ziołowym z risotto i surówką z selera
Bitki wieprzowe w sosie musztardowo-klonowym z gotowanymi ziemniakami i
zasmażaną białą kapustą
Faszerowana pierś w panierce z pomidorowym kuskusem perłowym i
maślaną fasolką szparagową
Konfitowana polędwica z sosem morelowym ze śląskimi kluseczkami i surówką z marchewki
Desery
(Podawane w bufecie 3 porcje/osoba )
Kruche ciasto z kremem budyniowym i owocami
Czekoladowe brownie
Sernik na zimno
Krucha szarlotka
Mus mango ze świeżymi owocami
Ciepła kolacja
Żeberka miodowe pieczone z warzywami korzennymi i
patatkami w czosnkowym maśle
Bufet zimny
Tatar z marynowanego łososia z avocado
Deska szlachetnych wędzonych kiełbas i wędlin
Deska serów z owocami
Sałata cesarska z rumianym kurczakiem
Koktajl z krewetek na sałacie
Tatar wołowy z marynatami
Tajskie krewetki z mango
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Tarta z pleśniowym serem ,gruszką i orzechami
Śledzik marynowany na ostro
Pieczywo ,ziołowe masło
Na Zakończenie
Kwaśnica góralska na wędzonce
Lub
Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem
Napoje
kawa, herbata, woda z cytryną i miętą
MENU NR 2
II Propozycja 413zł/ osoba
Oferta specjalna zawiera opłatę serwisową za alkohol oraz pełen pakiet napoi gazowanych i niegazowanych w cenie!!! 🙂
Zupa
(Serwowane w wazach)
Rosół złocisty z makaronem
Lub
Kremowa zupa z pieczonych warzyw z pestkami słonecznika
Danie Główne
(Serwowane na półmiskach 2,5 porcji/osoba)
Złocisty filet z indyka w kremowym sosie lazurowo – ziołowym z risotto i surówką z selera
Bitki wieprzowe w sosie musztardowo-klonowym z gotowanymi ziemniakami i
zasmażaną białą kapustą
Faszerowana pierś w panierce z pomidorowym kuskusem perłowym i
maślaną fasolką szparagową
Konfitowana polędwica z sosem morelowym ze śląskimi kluseczkami i surówką z marchewki
Desery
(Podawane w bufecie 3 porcje/osoba )
Kruche ciasto z kremem budyniowym i owocami
Czekoladowe brownie
Sernik na zimno
Krucha szarlotka
Mus mango ze świeżymi owocami
Ciepła kolacja
Żeberka miodowe pieczone z warzywami korzennymi i
patatkami w czosnkowym maśle
3 bufety do wyboru
Bufet Polski
Deska wędzonych kiełbas i wędlin
Sałatka ryżowa z kurczakiem
Tatar wołowy z marynatami
Pieczony boczek w ziołach
Wytrawna tarta z kaszanką i jabłkiem
Śledź marynowany w oleju z cebulą
Pieczeń wieprzowa
Drobiowe galaretki
Pasztet z żurawiną
Smalec
Pieczywo, Masło ,Marynaty
Bufet Kuchni Świata
Włoska Bruschetta z pomidorem malinowym
Meksykańska sałatka z ananasem
Indyjskie pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem
Tajskie krewetki na ostro
Greckie kofty drobiowe
Sycylijskie arancini z mozzarellą
Francuska tarta Quische Lorraine z bekonem
Amerykańskie nuggetsy
Crostini z kremowym serkiem i pieczoną papryką
Koreańskie klopsiki w sosie słodko-ostrym z sezamem
Bagietki , sos tzatziki ,oliwki
Bufet Wegetariański
Trójkąty z ciasta francuskiego z warzywami
Hummus paprykowy z ciecierzycy
Roladki z tortilli z serkiem i warzywami
Tarta z pleśniowym serem ,gruszką i orzechami
Kofty z soczewicy z sosem jogurtowym
Roślinne klopsiki szwedzkie z żurawią
Lekka sałata z pomarańczą i serem feta
Tartinki pszenne z pastą z białej fasoli i zielonego pesto
Pieczywo ,masło
Bufet Rybny
Tatar z marynowanego łososia z avocado
Śledzie na ostro w suszonych pomidorach
Tarteletki z kremowym serkiem i wędzonym łososiem
Pieczone sakiewki z ciasta francuskiego z tęczowym pstrągiem
Łosoś marynowany w cytrusach i musztardzie
Marynowany matias po sułtańsku
Koktajl z krewetek
Pieczyw ,masło
Na Zakończenie
Kwaśnica góralska na wędzonce
Lub
Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem
Napoje
kawa, herbata, woda z cytryną i miętą, lemoniada, soki, napoje gazowane
MENU NR 3
III Propozycja 385zł/ osoba
Zupa
(Serwowane w wazach)
Rosół złocisty z makaronem
Lub
Prowansalska zupa z pieczonych pomidorów z parmezanem
Dania główne
(Serwowane na półmiskach 2,5 porcji/osoba)
Złocisty filet z indyka w kremowym sosie lazurowo – ziołowym z risotto i surówką z selera
Bitki wieprzowe w sosie musztardowo-klonowym z gotowanymi ziemniakami i
zasmażaną białą kapustą
Faszerowana pierś w panierce z pomidorowym kuskusem perłowym i
maślaną fasolką szparagową
Konfitowana polędwica z sosem morelowym ze śląskimi kluseczkami i surówką z marchewki
Desery
(Podawane w bufecie 3 porcje/ osoba )
Sernik tradycyjny z polewą czekoladową
Tarta z kremem mascarpone z owocami
Czekoladowe brownie
Panna cotta waniliowa z malinami
Owsiane ciasteczka z bakaliami
Przystawki Ziemne
(Serwowane do stołu w dwóch turach)
I tura
Pieczona rolada drobiowa z serem i pomidorami
Śledź marynowany z suszonymi śliwkami
Sałatka ryżowa z kurczakiem
Koreczki szynką ,mozzarellą i oliwkami
Tartaletki z wędzonym łososiem
Pieczywo ,masło
II Tura
Stripsy z kurczaka z sosem hamburgerowym
Roladka z tortilli z pastą z tuńczyka
Sałatka ziemniaczana z chrupiącym boczkiem
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem meksykańskim
Kremowa pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Wytrawna tarta z zielonymi warzywami i serem
Ciepła kolacja
Gulasz węgierski podany z pieczywem
Na zakończenie
Kwaśnica góralska na wędzonce
Lub
Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem
MENU NR 4
IV Propozycja 436zł/osoba
Przystawka
Kremowe Pate z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
i czosnkową grzanką
Zupa
(Serwowane w wazach)
Rosół złocisty z makaronem
Lub
Krem z białych warzyw i oliwą szczypiorkową
Dania główne
(Serwowane na półmiskach 2,5 porcji/ osoba)
Pieczone udko z kaczki w pomarańczach z sosem śliwkowym ,babką ziemniaczaną i kruchą czerwoną kapustą
Filet z pstrąga tęczowego z sosem cytrynowym , szparagową fasolką i
kremowym risotto z zielonym groszkiem
Złocisty Cordon bleu z piersi kurczaka , lekką sałatą z miodowym dressingiem i
pieczonymi patatkami
Zraz pałacowy z sosem grzybowym , śląskimi kluskami z okrasą i
surówką z kapusty kiszonej
Desery
(Podawane w bufecie 3 porcje/osoba )
Kruche ciasto z kremem budyniowym i owocami
Czekoladowe brownie
Sernik z polewą czekoladową
Krucha tarta z kremem czekoladowym i owocami
Mus z białej czekolady ze świeżymi owocami
Ciepła kolacja
Udko z kurczaka na złoto upieczone ,maślane puree ziemniaczane
i marchewka z jabłkiem
3 bufety do wyboru
Bufet Polski
Deska wędzonych kiełbas i wędlin
Sałatka ryżowa z kurczakiem
Tatar wołowy z marynatami
Pieczony boczek w ziołach
Wytrawna tarta z kaszanką i jabłkiem
Śledź marynowany w oleju z cebulą
Pieczeń wieprzowa
Drobiowe galaretki
Pasztet z żurawiną
Smalec
Pieczywo, Masło ,Marynaty
Bufet Kuchni Świata
Włoska Bruschetta z pomidorem malinowym
Meksykańska sałatka z ananasem
Indyjskie pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem
Tajskie krewetki na ostro
Greckie kofty drobiowe
Sycylijskie arancini z mozzarellą
Francuska tarta Quische Lorraine z bekonem
Amerykańskie nuggetsy
Crostini z kremowym serkiem i pieczoną papryką
Koreańskie klopsiki w sosie słodko-ostrym z sezamem
Bagietki , sos tzatziki ,oliwki
Bufet Wegetariański
Trójkąty z ciasta francuskiego z warzywami
Hummus paprykowy z ciecierzycy
Roladki z tortilli z serkiem i warzywami
Tarta z pleśniowym serem ,gruszką i orzechami
Kofty z soczewicy z sosem jogurtowym
Roślinne klopsiki szwedzkie z żurawią
Lekka sałata z pomarańczą i serem feta
Tartinki pszenne z pastą z białej fasoli i zielonego pesto
Pieczywo ,masło ,tapenada
Bufet Rybny
Tatar z marynowanego łososia z avocado
Śledzie na ostro w suszonych pomidorach
Tarteletki z kremowym serkiem i wędzonym łososiem
Pieczone sakiewki z ciasta francuskiego z tęczowym pstrągiem
Łosoś marynowany w cytrusach i musztardzie
Marynowany matias po sułtańsku
Koktajl z krewetek
Pieczyw ,masło
Na Zakończenie
Strogonow z wołowiną
Napoje
kawa, herbata, woda z cytryną i miętą
MENU NR 5
V Propozycja 525zł/osoba
Przystawka
Carpaccio z grillowanej piersi kaczki z musem żurawinowym
i grzanką ziołową
Zupa
(Serwowane w wazach)
Rosół złocisty z makaronem
Lub
Krem z białych warzyw i oliwą szczypiorkową
Dania główne
(Serwowane na półmiskach 2,5 porcji/osoba)
Łosoś norweski pieczony z warzywami i sosem prowansalskim z
risotto cytrynowym i kruchą sałatą w miodowym dressingu
Wołowy zraz z leśnymi grzybami , okraszonymi kluskami śląskimi
i zasmażanymi burakami
Pierś z gęsi z sosem żurawinowym ,kruchą kapusta zasmażaną i
cząstkami pieczonych ziemniaków
Polędwica wieprzowa z sosem morelowym ,mini marchewką z maślaną bułką i
kuskusem perłowym
Desery
(Podawane w bufecie 3 porcje/ osoba)
Kruche ciasto z kremem budyniowym i owocami
Czekoladowe brownie
Sernik z polewą czekoladową
Krucha tarta z kremem czekoladowym i owocami
Mus z białej czekolady ze świeżymi owocami
Ciepła kolacja
Żeberka miodowe pieczone z warzywami korzennymi i
ziemniakami puree
Bufet zimny
Tatar z marynowanego łososia z avocado
Deska szlachetnych wędzonych kiełbas i wędlin
Deska serów z owocami
Sałata cesarska z rumianym kurczakiem
Koktajl z krewetek na sałacie
Tatar wołowy z marynatami
Tajskie krewetki z mango
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Tarta z pleśniowym serem ,gruszką i orzechami
Śledzik marynowany na ostro
Pieczywo ,ziołowe masło
Bufet ciepły
Pierogi mięsne okraszone skwarką
Bogracz wołowy
Na zakończenie
Kwaśnica góralska na wędzonce
Lub
Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem
Napoje
kawa, herbata, woda z cytryną i miętą
Zielona Brama
83-047 Przywidz
ul. Gdańska 26