Wesela w Przywidzu na Kaszubach

Wesela w Zielonej Bramie w Przywidzu na Kaszubach.

Zielona Brama w Przywidzu jest wyjątkowym miejscem na wyjątkowe okazje. W tym sercu Kaszub zorganizowaliśmy już dla Was dziesiątki wesel i mamy w tym najlepsze doświadczenie. Do dyspozycji oddajemy 2 sale bankietowe: Sale Sopocką o pow. 500 m2   i Sale Spichlerzową o pow. 680 m2 . Każda z sal pomieści odpowiednio do 170 i 200 osób. Sale bankietowe są naturalnie oświetlone, o regularnych kształtach i z własnym zapleczem kuchennym. Gwarantujemy naturalność i najwyższa jakość menu, w tym również deserów i  tortów okolicznościowych , które są kulinarnym dziełem naszych kucharzy.

Oryginalna stylistyka naszych wnętrz oraz ich przestronność w połączeniu z zielonym, czystym otoczeniem sprawiają, ze Para Młoda i ich Goście czują się u nas po prostu dobrze.

 

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE NA 2018 ROK

Menu weselne na 2018 rok za 220 zł./os.

Aperitif – wino musujące

Zupy  serwowane w wazach :

  • Rosół potrójny z naszym makaronem
  • Kremowa zupa z białych warzyw ze szczypiorkiem

 

Dania główne serwowane na półmiskach :

  • Bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie winnym z leśnych grzybów lub kurkowym w okresie letnim
  • Indyk faszerowany jarzynami w sosie śmietanowym z nutą Dijon
  •  Pstrąg duszony  w warzywach w sosie z pomidorów i pieczonej papryki

 

Dodatki do dań: ziemniaki, ryż biały, warzywa blanszowane, sałata z sosem winegret

 

Napoje zimne serwowane w dzbankach : soki naturalne 500 ml./os., woda mineralna bez ograniczeń

Desery : bufet – ciasta naszego  wypieku; szarlotka, sernik, tarta owocowa

Napoje gorące w bufecie: kawa i herbata

 

 

Przystawki zimne serwowane w dwóch turach

pierwsza tura

  • Karkówka w kolorowym pieprzu
  • Polędwiczki zawinięte z jarzynami i czedarem
  • Pasztet cielęcy z marynatami z domowej spiżarni
  • Piersi kurczęcia faszerowane szpinakiem
  • Tymbaliki z ryb słodko wodnych
  • Śledzik po kaszubsku  w razowcu
  • Pieczywo rozmaite , masło

druga tura

  • Pierogomania z czerwonym barszczem
  • Sałatka z warzywami i wędzoną rybą
  • Sałatka z pomidorów i mozzarelli
  •  Sałatka z pieczonych i marynowanych
  • Warzyw w sosie balsamicznym
  • Marynaty, dip

 

     Po północy : Zupa rodem z Pesztu

 

Tort weselny przygotowany przez Szefa kuchni i serwowany na Sali

(do Ustalenia smak i waga 80 zł/kg)

Tort czekoladowy 90 zł/kg

 

Dodatkowo płatne:

Wózek z dziczyzną z dodatkami serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wózek z indykiem serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wózek z pieczoną gęsią serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wiejski stół.

Menu weselne na 2018 rok za 240 zł./os.

Aperitif – wino musujące

Zupy  serwowane w wazach :

  • Rosół z perliczki z pierożkami z kaczki
  • Prawdziwkowa na zakwasie

 

Dania główne serwowane na półmiskach :

  • Gęś pieczona z gruszką i śliwkami w żurawinie na miodzie i czerwonym winie
  • Zraziki wołowe po staropolsku z borowikami
  • Filet z łososia pieczony na warzywach i świeżych ziołach w pomidorowym musie

 

Dodatki do dań : ziemniaki , kasza gryczana  , kluski śląskie , sałata z sosem winegret

Jabłka pieczone i nadziewane modrą kapustą , buraczki zasmażane

 

Napoje zimne serwowane w dzbankach : soki naturalne 500 ml. /os. woda mineralna bez ograniczeń

Desery w bufecie : Sernik Tiramisu , Tarta jabłkowo gruszkowa , Ciasto czekoladowe  , Kosze owoców

Napoje gorące : kawa i herbata w bufecie

 

Przystawki zimne serwowane w dwóch turach

pierwsza tura

  • Karkówka ze śliwką pieczysta
  • Polędwiczki faszerowane szlachetnymi  grzybami
  • Pierś z indyka z warzywami
  • Płatki kaczej piersi w pomarańczach
  • Pstrąg faszerowany jarzynami
  • Sałatka z winogron i  sera  brie
  • Pieczywo rozmaite , masło , sosy , dipy

druga tura

  • Kulebiak z łososia na gorąco
  • Paszteciki z dziczyzny z czerwonym barszczem
  • Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą z jarzynami
  • Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem
  • Sałatka Cesarska z rumianym kurczakiem

 

Po północy : Beef strogonow

 

Tort weselny przygotowany przez szefa kuchni i serwowany na Sali

(do Ustalenia smak i waga 80 zł./kg.)

Tort czekoladowy 90zł/kg

 

Dodatkowo płatne:

Wózek z dziczyzną z dodatkami serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wózek z indykiem serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wózek z pieczoną gęsią serwowany na Sali przez Szefa kuchni po godzinie 1.00

Wiejski stół

Oferujemy:

  • Sala Sopocka 500 m (do 170 osób) 
  • Sala Spichlerzowa 680 m2   (do 200 osób) 
  • 13 pokoi w Hotelu (48 miejsc dedykowanych Sali Sopockiej)
  • 5 pokoi w Pensjonacie (20 miejsc dedykowanych Sali Sopockiej)
  • 22 pokoje w Pensjonacie Stajnia (72 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej)
  • 20 pokoi w Pensjonacie Stajnie (82 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej) planowanie otwarcie 2018
  • Rabat na usługi noclegowe
  • Apartament dla Mlodej Pary gratis
  • Możliwość personalizacji menu
  • Bezpłatny parking
  • Zajęcia z animatorem dla dzieci (płatne)

 

Odległości:

Trójmiasto 30 km
Starogard Gdański 30 km
Kościerzyna 20 km
Elbląg 70 km
Bydgoszcz 120 km
Toruń 130 km
Koszalin 140 km

 

Kontakt:

przywidz@zielonabrama.com.pl

tel /58/ 300 13 36
tel. 510 213 209

 

Dla Państwa komfortu i dyspozycyjności kompetentnej obsługi z hotelu, prosimy o wcześniejsze umawianie spotkań organizacyjnych.

Zapraszamy w pn-pt w godz. 9.00-17.00

 

MENU WESELNE SALA SPICHLERZOWA

Menu na przyjęcie weselne w Sali Spichlerzowej

220zł brutto/os.

Aperitif – Wino musujące

Staropolska  uczta  trwająca przez całą uroczystość, dania  serwowane do okrągłych stołów w zaplanowanych  cyklach czasowych , potrawy są podawane prosto z naszego pieca w siedmiu odsłonach na gorąco oraz dwóch turach na zimno.

1. Jako pierwsze

Waza Rosołu potrójnego z naszym makaronem

oraz druga zupa zaproponowana w zależności od sezonu np. wiosenny krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

2. Czas na gęsinę

flagowe danie w naszej restauracji – Pierś z gęsi szmurowana z modrą kapustą w pieczonych jabłkach w sosie żurawinowym ze sztydrychem

3. Czas na pieczyste żeberka

na wykwintnej okraszonej kapuście z opiekanymi ziemniaczkami w koperku

4. Czas na dzikiego  pstrąga

pieczonego wraz z kruchymi  jarzynami w brytfance , pachnącego aromatycznym tymiankiem

5. Czas na perliczkę

pieczona z gruszkami w miodzie serwowaną z kaszą pęczak oraz z sałatką z buraczków w jabłkowym winegret

6. Czas przystąpić do przystawek

deski rozmaitości wędlin , pasztetów i marynat z naszej spiżarni serwowane z sosami , wiejskim masłem i pieczywem prosto z pieca

7. Czas na lekkie sałatki

krucha lodowa z rumianym kurczakiem , zielone warzywa z wędzona makrelą , sałata z pieczonych warzyw w sosie winegret

 8. Pierogomania

czyli wybór naszych najlepszych pierogów serwowanych z czerwonym barszczem

9. Czas zakończyć na gorąco

Prawdziwkowa na zakwasie podawana w chlebku

Napoje zimne serwowane w dzbankach do dań ; soki naturalne wg spożycia do rozliczenia i woda mineralna ze świeżą miętą i cytryna b/ograniczeń inne napoje do uzgodnienia

Bufet deserowy  połączony z kawą i herbatą ; ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach ;

Sernik cytrynowy , jabłecznik rubinowy , ciasto biszkoptowe z owocami

Dodatkowo na życzenie gości owoce sezonowe

Tort weselny  serwowany na Sali przez szefa kuchni , do ustalenia smak i waga cena 80 -90 zł./kg.

 Propozycja menu na przyjęcie weselne w Sali Spichlerzowej

240 zł brutto/os.

Aperitif – Wino musujące

Staropolska uczta trwająca przez całą uroczystość, dania serwowane do okrągłych stołów w zaplanowanych cyklach czasowych, potrawy są podawane prosto z naszego pieca w siedmiu odsłonach na gorąco oraz dwóch turach na zimno.

1. Jako pierwsze

Waza Rosołu z perliczki z pierożkami z kaczki

Oraz druga zupa zaproponowana w zależności od sezonu np. latem Krem z młodych buraczków z nuta świeżego soku malinowego

2 Czas na kaczkę

Kacze piersi i udka konfitowane z jabłkami , gruszkami i kaszubską borówka leśną w sosie śliwkowym serwowane z kluseczkami

Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą , ciasta naszego wypieku ; Tarta owocowa , ciasto czekoladowe , sernik tiramisu

Dodatkowo na życzenie gości owoce sezonowe

Tort weselny  serwowany na Sali przez szefa kuchni , do ustalenia smak i waga cena 80 zł./kg.

3 Czas na Zraza

Zrazy wołowe po staropolsku w sosie ze szlachetnych grzybów z kaszą gryczaną i klasycznie serwowane z buraczkami zasmażanymi

4 Czas na dorsza

pieczonego w pestkach słonecznika podanego z dzikim czerwonym ryżem z  jarzynami na krótko podsmażanymi w aromatach świeżych ziół

5 Czas na soczyste polędwiczki

w sosach winnych uduszone , podawane z ziemniakami z koperkiem i blanszowanymi warzywami

6 Czas się skusić na przekąski

Rozmaitości naszych specjałów ; mięsa pieczyste na trzy sposoby , wędliny wybrane najlepsze uwędzone metodą tradycyjną , pasztety z gęsi , dzika i cielęce , troć wędrowna marynowana ,

Marynaty z naszej spiżarni , sosy , wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca

7 Czas na coś lżejszego

Sałatka owocowa ze świeżych owoców sezonowych , czasem letnia i jesienną porą podajemy z kalafiora i winogron z serem brie , zimą i wiosną proponujemy z pieczonych i marynowanych warzyw oraz  sałata  malinowa z różową piersią kaczki 

8. Czas zakończyć czymś gorącym

Wykwintna Zupa z pieczonych warzyw w kremie z pomidorów z wołowiną z górnej zrazowej Napoje zimne serwowane w dzbankach ; soki naturalne wg. spożycia do rozliczenia oraz woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną b.ograniczeń

 

Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą, ciasta naszego wypieku: Tarta owocowa, ciasto czekoladowe, sernik tiramisu

Dodatkowo na życzenie gości owoce sezonowe.

Tort weselny serwowany na Sali przez Szefa kuchni, do ustalenia smak i waga cena 80-90 zł/kg

 

WIZUALIZACJA SALI SPICHLERZOWEJ

BANKIETOWO-KONFERENCYJNEJ

Przedstawiamy Państwu pełną wizualizację Sali bankietowo – konferencyjnej której realizację rozpoczęliśmy.

Sala będzie oddana do użytku 1 maja 2017 roku.

Sala Spichlerzowa Przywidz

Sala weselna Przywidz Zielona Brama

sala weselna Zielona Brama Przywidz

sala weselna Przywidz

* powyższej przedstawione zostały zdjęcia wizualizacji Sali bankietowo – konferencyjnej mogą one odbiegać od stanu faktycznego