';

220zł brutto/os.

Menu weselne na 2018 rok


Aperitif – Wino musujące

Staropolska  uczta  trwająca przez całą uroczystość, dania  serwowane w zaplanowanych cyklach czasowych

1. Jako pierwsze

waza rosołu potrójnego z naszym makaronem

oraz druga zupa zaproponowana w zależności od sezonu np. wiosenny krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

2. Czas na gęsinę i soczyste żeberka

flagowe danie w naszej restauracji – pierś z gęsi szmurowana z modrą kapustą w pieczonych jabłkach w sosie żurawinowym z kluseczkami śląskimi oraz pieczyste żeberka na okraszanej kapuście z ziemniakami w koperku

3. Czas na sandacza

duszonego w porach w sosie muślinowym z brokułami i ziemniakami grattin

4. Czas na perliczkę

pieczona z gruszkami w miodzie serwowaną z kaszą pęczak oraz z sałatką z buraczków w jabłkowym winegret

5. Pierogomania

czyli wybór naszych najlepszych pierogów serwowanych z czerwonym barszczem

6. Stół wiejski dostępny przez całą uroczystość

deski rozmaitości wędlin, pasztetów, serów i marynat z naszej spiżarni serwowane z sosami, wiejskim masłem i pieczywem prosto z pieca

7. Czas zakończyć na gorąco

żurek staropolski

Napoje zimne serwowane w dzbankach do dań: soki naturalne wg spożycia do rozliczenia i woda mineralna ze świeżą miętą i cytryna bez ograniczeń inne napoje do uzgodnienia

Bufet deserowy  połączony z kawą i herbatą, ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach: sernik pomarańczowy, jabłecznik rubinowy, ciasto biszkoptowe z owocami

Dodatkowo na życzenie gości owoce sezonowe

Tort weselny  serwowany na Sali przez szefa kuchni , do ustalenia smak i waga cena 80 -90 zł./kg.

240zł brutto/os.

Menu weselne na 2018 rok

Aperitif – Wino musujące

staropolska uczta trwająca przez całą uroczystość, dania serwowane w zaplanowanych cyklach czasowych

1. Jako pierwsze

waza rosołu potrójnego z naszym makaronem

oraz druga zupa zaproponowana w zależności od sezonu np. wiosną i latem krem z młodych buraczków z nutą soku malinowego, a jesienią zupa z pieczonych warzyw

2. Czas na kaczkę i indyczkę

kacze piersi i udka konfitowane z jabłkami, gruszkami i kaszubską borówka leśną w sosie śliwkowym serwowane z kluseczkami oraz indyczki pieczone z warzywami w sosie winnym

3. Czas na roladki cielęce

w sosie ze szlachetnych grzybów z kaszą gryczaną serwowane z buraczkami zasmażanymi

4. Czas na dorsza

pieczonego w pestkach słonecznika podanego z dzikim czerwonym ryżem z  jarzynami na krótko podsmażanymi w aromatach świeżych ziół

5. Czas na soczyste polędwiczki

w sosach winnych uduszone , podawane z ziemniakami z koperkiem i blanszowanymi warzywami

6. Stół rozmaitości dostępny przez całą uroczystość

rozmaitości naszych specjałów: mięsa pieczyste na trzy sposoby, wędliny wybrane najlepsze uwędzone metodą tradycyjną, pasztety z gęsi, sery pleśniowe, śledziki marynowane, smalec wiejski, ogórki kiszone, przetwory, marynaty z naszej spiżarni, sosy, wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca

7. Czas zakończyć czymś gorącym

wykwintna zupa węgierska na górnej zrazowej

8. Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą

ciasta naszego wypieku: tarta owocowa, ciasto czekoladowe, sernik domowy, owoce sezonowe

Napoje zimne serwowane w dzbankach: soki naturalne wg. spożycia do rozliczenia oraz woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń

Tort weselny serwowany na sali przez szefa kuchni, smak i waga do ustalenia. Cena 80zł/kg

OFERUJEMY

Oferujemy

  • Sala Spichlerzowa 680 m2   (do 200 osób)
  • 22 pokoje w Pensjonacie Stajnia (72 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej)
  • 20 pokoi w Pensjonacie Stajnie (82 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej) 
  • Rabat na usługi noclegowe
  • Apartament dla Mlodej Pary gratis
  • Możliwość personalizacji menu
  • Bezpłatny parking
  • Zajęcia z animatorem dla dzieci (płatne)

Kontakt:

przywidz@zielonabrama.com.pl

tel /58/ 300 13 36
tel. 510 213 209

Oprawa stylistyczno-florystyczna tel. 733 833 084

 

Dla Państwa komfortu i dyspozycyjności kompetentnej obsługi z hotelu, prosimy o wcześniejsze umawianie spotkań organizacyjnych.

Zapraszamy w pn-pt w godz. 9.00-17.00