';

231zł brutto/os.

Menu weselne na 2019 rok


Powitanie Młodej Pary i Gości  winem musującym, Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Jako pierwsze

Rosół szlachecki z domowym makaronem

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Czas na indyczkę i soczyste żeberka
Pieczona pierś z indyka w migdałach w sosie orzechowym podawana z ryżem i kruchymi warzywami w słodko-kwaśniej glazurze

Żeberka wieprzowe na okraszanej kapuście z ziemniakami w koperku

Czas na pstrąga

Filet z pstrąga tęczowego pieczony w tymianku z sosem cytrynowym, podawany z sałatą w vinegrecie i ziemniakami grattin

Czas na polędwiczki

Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem lazur i ziołami w sosie własnym podawane z grzybową kaszą gryczaną i sałatką z pieczonych buraków

Pierogomania

pierogi (szpinak, mięso, kapusta z grzybami, ruskie) podawane z czerwonym barszczem

Bufet zimny dostępny przez całą uroczystość
wędliny, mięsa pieczyste, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, marynowane śledzie z żurawiną i brzoskwinią oraz śledź na ostro w suszonych pomidorach i kaparach, sałatka ziemniaczana, sałatka z kurczaka i kaszy kuskus w miodowo- musztardowym vinegrecie, wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca

Czas zakończyć na gorąco

Zupa węgierska

Bufet słodki

Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą, ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach:
Brownie, szarlotka, delikatny biszkopt z owocami
Owoce do dekoracji stołu

Napoje:

 gorące : kawa i herbata w bufecie

zimne: woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń serwowana w dzbankach

Dodatkowo płatne:

Soki Hortex lub Tarczyn i napoje gazowane do rozliczenia lub w pakiecie

owoce sezonowe (pakiety za 300zł i za 500zł)

Tort weselny serwowany przez Szefa Kuchni

252zł brutto/os.

Menu weselne na 2019 rok

Aperitif – Wino musujące

Jako pierwsze

Rosół szlachecki z perliczki z kluseczkami

Krem z pieczonych pomidorów z zielonym pesto

Czas na gęsinę i kurze udko

Pierś z gęsi szmurowana z modrą kapustą z pieczonymi jabłkami w sosie żurawinowym z ziołowymi ziemniakami

Nadziewane udko z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym, kluski śląskie i warzywa blanszowane

Czas na szczupaka

Kotleciki ze szczupaka w złotej panierce z ryżem jaśminowym i sezonową sałatą w sosie vinegret

Czas na roladki cielęce

Roladki cielęce w sosie grzybowym, z kaszą pęczak i maślanymi buraczkami

Pierogomania z czerwonym barszczem

Pierogomania (szpinak, mięso, kapusta z grzybami, ruskie) serwowane z czerwonym barszczem

Bufet zimny dostępny przez całą uroczystość
wędliny, mięsa pieczyste, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, marynowane śledzie z żurawiną i brzoskwinią oraz śledź na ostro w suszonych pomidorach i kaparach, sałatka ziemniaczana, sałatka z kurczaka i kaszy kuskus w miodowo- musztardowym vinegrecie, wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca

Czas zakończyć na gorąco

Zupa węgierska z warzywami na górnej zrazowej

Bufet słodki

Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą, ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach:
Tarta z pieczonych jabłek z cynamonem, sernik pomarańczowy, ciasto czekoladowe
Owoce do dekoracji stołu
 
NAPOJE:

gorące : kawa i herbata w bufecie

zimne: woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń serwowana w dzbankach

Dodatkowo płatne:

Soki Hortex lub Tarczyn i napoje gazowane do rozliczenia lub w pakiecie

owoce sezonowe (pakiety za 300zł i za 500zł)

Tort weselny serwowany przez Szefa Kuchni

290zł brutto/os.

Menu weselne na 2019 rok

Aperitif – Wino musujące

Jako pierwsze

Rosół z kaczki z pierożkami

 Krem z pieczonych warzyw i pomidorów z parmezanem

Czas na gęsinę i zrazy wołowe

Pierś z gęsi szmurowana z modrą kapustą i pieczonymi jabłkami w sosie żurawinowym z ziemniakami opiekanymi w majeranku oraz zrazy wołowe po staropolsku w sosie grzybowym podawane z kaszą gryczaną i maślanymi buraczkami

Czas na sandacza

duszonego w porach w sosie muślinowym z brokułami i ziemniakami grattin

Czas na przepiórkę

pieczona przepiórka w miodzie z karmelizowaną gruszką, kluseczkami i ziołowymi mini marchewkami 
Pierogomania

Pierogi (szpinak, mięso, kapusta z grzybami, ruskie) podawane z czerwonym barszczem

Bufet zimny dostępny przez całą uroczystość
wędliny, mięsa pieczyste, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, marynowane śledzie z żurawiną i brzoskwinią oraz śledź na ostro w suszonych pomidorach i kaparach, sałatka ziemniaczana, sałatka z kurczaka i kaszy kuskus w miodowo- musztardowym vinegrecie, wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca
Czas zakończyć na gorąco

Beef Strogonow

Bufet deserowy

Bufet deserowy połączony z kawą i herbatą, ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach:

sernik pomarańczowy, ciasto czekoladowe, tarta owocowa
Owoce do dekoracji stołu

Napoje:

 gorące : kawa i herbata w bufecie

zimne: woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń serwowana w dzbankach

Dodatkowo płatne:

Soki Hortex lub Tarczyn i napoje gazowane do rozliczenia lub w pakiecie

owoce sezonowe (pakiety za 300zł i za 500zł)

Tort weselny serwowany przez Szefa Kuchni

OFERUJEMY

Oferujemy

  • Sala Spichlerzowa 680 m2   (do 200 osób)
  • 22 pokoje w Pensjonacie Stajnia (72 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej)
  • Rabat na usługi noclegowe
  • Apartament dla Mlodej Pary gratis
  • Możliwość personalizacji menu
  • Bezpłatny parking
  • Zajęcia z animatorem dla dzieci (płatne)

Kontakt:

przywidz@zielonabrama.com.pl

tel /58/ 300 13 36
tel. 510 213 209

Dla Państwa komfortu i dyspozycyjności kompetentnej obsługi z hotelu, prosimy o wcześniejsze umawianie spotkań organizacyjnych.

Zapraszamy w pn-pt w godz. 9.00-17.00