';

242zł brutto/os.

Przykładowe Menu weselne na 2020 rok


Aperitif – wino musujące

Jako pierwsze

Rosół szlachecki z makaronem własnej roboty

Czas na żeberka i indyczkę
Żeberka wieprzowe na okraszanej kapuście z ziemniakami w koperku

Pieczona pierś z indyczki w migdałach w sosie orzechowym z kremowym risotto z warzywami sezonowymi

Czas na pieczone podudzia

Pieczone podudzia z kurczaka podawane z faszerowanym ziemniakiem zapieczonymi z serem i sałatą w musztardowo-miodowym vinegrecie

Czas na polędwiczki

Polędwiczki wieprzowe w sosie lazurowym z kluskami śląskimi i maślanymi buraczkami

Czas na barszcz czerwony

Barszcz czerwony podawany z mięsnym pasztecikiem z ciasta francuskiego

Stół wiejski dostępny przez całą uroczystość
 wędliny swojskie, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, śledzie, sałatka ziemniaczana,  masło i pieczywo wiejskie

Czas zakończyć na gorąco

Zupa grzybowa z kluseczkami

Desery

Bufet deserowy  ze słodkościami naszego wypieku serwowane na paterkach:

panna cotta z musem owocowym, szarlotka, brownie

Napoje

        woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń

       kawa z ekspresu  i wybór herbat b/o w bufecie

265zł brutto/os.

Przykładowe Menu weselne na 2020 rok

Aperitif – wino musujące

Jako pierwsze

Krem z pieczonych pomidorów z parmezanem

Czas na kaczkę i karkówkę

Konfitowane nogi z kaczki w sosie śliwkowym ze sztydrychem i zasmażaną czerwoną kapustą 

Karkówka duszona w czerwonym winie z kluskami i kruchymi warzywami w maślanej bułce

Czas na pstrąga

Filet z pstrąga tęczowego na maślanym szpinaku z gotowanym ziemniakiem
Czas na chrupiącego kurczaka

Chrupiące skrzydełka i pałki z kurczaka na ostro podawane z pieczywem prosto z pieca i sałatą w sosie vinegret 

Czas na  czerwony barszczyk

Barszcz czerwony podawany z mięsnym pasztecikiem z ciasta francuskiego

Bufet zimny dostępny przez całą uroczystość

Wędliny wiejskie, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, śledzie, sałatka ziemniaczana ,

wiejskie masło i pieczywo prosto z pieca

Czas zakończyć na gorąco

Beef strogonow

Bufet słodki

Bufet deserowy  z ciastami naszego wypieku serwowane na paterkach:

tarta z białą czekoladą  z sezonowymi owocami, sernik pomarańczowy,  ciasto czekoladowe

Napoje

woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń inne napoje do uzgodnienia

kawa z ekspresu i wybór herbat bez ograniczeń w bufecie

300zł brutto/os.

Przykładowe Menu weselne na 2020 rok


Aperitif – wino musujące

Jako pierwsze

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Czas na gęsinę i soczyste żeberka

Szmurowana pierś z gęsi w sosie żurawinowym z opiekanymi kopytkami i modrą kapustą

Żeberka wieprzowe glazurowane w miodzie z gotowanymi ziemniakami i warzywami (kolby kukurydzy, papryka, cukinia)

Czas na sandacza

Sandacz w sosie holenderskim z  ziemniakami grattin i fasolką szparagową w maślanej bułce

Czas na gulasz wołowy
Węgierski gulasz na górnej zrazowej z warzywami, podawany z bułeczką
Pierogomania

pierogi (szpinak, mięso, kapusta z grzybami, ruskie) podawane z czerwonym barszczem

Stół wiejski dostępny przez całą uroczystość

wędliny wiejskie , pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, śledzie, sałatka ziemniaczana,

wiejskie masło i pieczywo swojskie

Czas zakończyć na gorąco

Żurek na prawdziwkach z białą kiełbasą

Bufet deserowy

ciasta naszego wypieku serwowane na paterkach:

czekoladowa tarta z owocami sezonowymi, szarlotka z cynamonową kruszonką, sernik

owoce sezonowe

Napoje

woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną

kawa z ekspresu i wybór herbat w bufecie bez ograniczeń

231zł brutto/os.

Przykładowe Menu weselne na 2020 rok

Aperitif – wino musujące

Zupa serwowana w wazie:

Krem z marchewki z nutą pomarańczy

DANIA GŁÓWNE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

Karkówka duszona w czerwonym winie z kluskami i kruchymi warzywami w maślanej bułce

Pieczone podudzia z kurczaka podawane z faszerowanym ziemniakiem zapieczonym z serem i sałatą w musztardowo-miodowym vinegrecie

Pieczona pierś z indyczki w sosie gruszkowo-lazurowym z risotto

CIEPŁA KOLACJA

Gulasz wieprzowy z warzywami z chrupiącą bułką

BUFET ZIMNY

Mięsa pieczyste (3 rodzaje)

Deska serów

Tatar ze śledzia

Pstrąg w galarecie

Opiekany śledź w occie

Sałatka w sosie cesarskim z kurczakiem

Sałatka ziemniaczana

Tartaletki z ciasta kruchego z kurczakiem i kurkami zapiekane z serem

Pasztet z gruszką i żurawiną

Masło, pieczywo

W NOCY

Barszczyk z mięsnym pasztecikiem

DESERY W BUFECIE

Paterki z naszymi wypiekami: panna cotta z musem owocowym, szarlotka, brownie  

NAPOJE

Woda mineralna ze świeżą miętą bez ograniczeń

Kawa z ekspresu i wybór herbat b/o w bufecie

OFERUJEMY

Oferujemy

  • Sala Spichlerzowa 680 m2   (do 200 osób)
  • 22 pokoje w Pensjonacie Stajnia (72 miejsca dedykowane Sali Spichlerzowej)
  • Rabat na usługi noclegowe
  • Apartament dla Mlodej Pary gratis
  • Możliwość personalizacji menu
  • Bezpłatny parking
  • Zajęcia z animatorem dla dzieci (płatne)

Kontakt:

przywidz@zielonabrama.com.pl

tel /58/ 300 13 36
tel. 510 213 209

Dla Państwa komfortu i dyspozycyjności kompetentnej obsługi z hotelu, prosimy o wcześniejsze umawianie spotkań organizacyjnych.

Zapraszamy w pn-pt w godz. 9.00-17.00