';

220zł brutto/os.

Menu weselne na 2018 rok


Aperitif – wino musujące
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą przez Szefa kuchni lub rodziców

Zupy serwowane w wazach :

  • Rosół potrójny z naszym makaronem
  • Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Dania główne serwowane na półmiskach

  • Pierś z gęsi w sosie żurawinowym – danie sztandarowe naszego szefa kuchni
  • Polędwiczki konfitowane w sosie Dijon lub grzybowym w sezonie grzybobrania
  • Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo winnym

Dodatki do dań: ziemniaki, kluski z dziurką, ryż jaśminowy, modra kapusta w pieczonych jabłkach, kruche warzywa sezonowe , sałata kolorowa z sosem winegret

Napoje zimne serwowane w dzbankach: soki naturalne 500 ml./os., woda mineralna ze świeżą miętą bez ograniczeń

Desery: bufet – paterki z naszymi wypiekami : jabłecznik rubinowy, sernik pomarańczowy, ciasto jogurtowe z owocami

Napoje gorące w bufecie: kawa i herbata w bufecie

Przystawki zimne serwowane w dwóch turach

pierwsza tura

  • Karkówka ze śliwką
  • Polędwiczki z grzybami
  • Pierś z kurczęcia ze szpinakiem
  • Sałatka cesarska z rumianym kurczakiem
  • Sałatka z ciecierzycy i wędzonej makreli
  • Śledzik po kaszubsku na razowcu
  • Pieczywo rozmaite , masło, dipy

druga tura

  • Pierogomania czyli wybór naszych najlepszych pierogów serwowanych z czerwonym barszczem
  • Pasztet z gęsi z sosem cumberland
  • Terrina z pstrąga z jarzynami
  • Carpaccio z pieczonych buraczków i sera Blue
  • Roladka z pieczonych warzyw
  • Sałatka z pieczonym indykiem i owocami

Po północy : Zupa rodem z Pesztu

Tort weselny przygotowany przez Szefa kuchni i serwowany na Sali

(do Ustalenia smak i waga 80 zł/kg)

Dodatkowo płatne:

Dodatkowo stół wiejski – cena 15 zł./os. w skład którego wchodzą nasze wyroby wędliniarskie , sery , śledzie
marynowane , marynaty , smalec swojski , przetwory , ogórki kiszone , kaszubski zylc , pasztety w cenie 15 zł./os.

 

240zł brutto/os.

Menu weselne na 2018 rok

Aperitif – wino musujące
Zupy  serwowane w wazach:

  • Rosół potrójny z naszym makaronem
  • Krem z pieczonych warzyw i pomidorów z czedarem

Dania główne serwowane na półmiskach:

  • Gęsi pieczone ze śliwkami i gruszkami w miodzie
  • Zraziki cielęce w sosie grzybowym
  • Sandacz pieczony z warzywami w pomidorach

Dodatki do dań: ziemniaki, kopytka, risotto z jarzynami, modra kapusta w pieczonych jabłkach, buraczki zasmażane, sałata ze świeżych warzyw z sosem balsamicznym

Napoje zimne serwowane w dzbankach : soki naturalne 500 ml. /os. woda mineralna ze świeżą miętą bez ograniczeń

Desery w bufecie: Paterki z naszymi wypiekami: tarta owocowa, sernik, ciasto czekoladowe

Napoje gorące : kawa i herbata w bufecie

Przystawki zimne serwowane w dwóch turach

pierwsza tura

  • Carpaccio z polędwicy wołowej
  • Kaczka faszerowana
  • Pierś z indyczki z morelami
  • Sałatka z zielonych warzyw z tuńczykiem
  • Śledzik marynowany na sałatce z pieczonych buraczków
  • Marynowane warzywa z pastą z ciecierzycy
  • Pieczywo rozmaite, masło, sosy, dipy
  • Po północy: Żurek na prawdziwkach

druga tura

  • Polędwiczki w zielonym pieprzu nadziewane mozzarellą
  • Roladki z dzika z musem porzeczkowo chrzanowym
  • Terrina ze szczupaka
  • Sałatka z kurczaka i owoców w jabłkowym winegret
  • Cukinia faszerowana jarzynami
  • Po północy: Beef strogonow

Tort weselny przygotowany przez szefa kuchni i serwowany na Sali

(do Ustalenia smak i waga 80 zł./kg.

Dodatkowo płatne:

Dodatkowo stół wiejski – cena 15 zł./os. w skład którego wchodzą nasze wyroby wędliniarskie , sery , śledzie
marynowane , marynaty , smalec swojski , przetwory , ogórki kiszone , kaszubski zylc , pasztety w cenie 15 zł./os.

OFERUJEMY

Oferujemy

  • Sala Sopocka 500 m (do 170 osób)
  • 13 pokoi w Hotelu (48 miejsc dedykowanych Sali Sopockiej)
  • 5 pokoi w Pensjonacie (20 miejsc dedykowanych Sali Sopockiej)
  • Rabat na usługi noclegowe
  • Apartament dla Mlodej Pary gratis
  • Możliwość personalizacji menu
  • Bezpłatny parking
  • Zajęcia z animatorem dla dzieci (płatne)

Kontakt:

przywidz@zielonabrama.com.pl

tel /58/ 300 13 36
tel. 510 213 209

Oprawa stylistyczno-florystyczna tel. 733 833 084

 

Dla Państwa komfortu i dyspozycyjności kompetentnej obsługi z hotelu, prosimy o wcześniejsze umawianie spotkań organizacyjnych.

Zapraszamy w pn-pt w godz. 9.00-17.00