Aperitif – wino musujące
Jako pierwsze
Rosół szlachecki z makaronem własnej roboty
Czas na żeberka i indyczkę
Żeberka wieprzowe na okraszanej kapuście z ziemniakami w koperku
Pieczona pierś z indyczki w migdałach w sosie orzechowym z kremowym risotto z warzywami sezonowymi
Czas na pieczone podudzia
Pieczone podudzia z kurczaka podawane z faszerowanym ziemniakiem zapieczonymi z serem i sałatą w musztardowo-miodowym vinegrecie
Czas na polędwiczki
Polędwiczki wieprzowe w sosie lazurowym z kluskami śląskimi i maślanymi buraczkami
Czas na barszcz czerwony
Barszcz czerwony podawany z mięsnym pasztecikiem z ciasta francuskiego
Stół wiejski dostępny przez całą uroczystość
wędliny swojskie, pasztety, sery, smalec, marynaty z naszej spiżarni, śledzie, sałatka ziemniaczana, masło i pieczywo wiejskie
Czas zakończyć na gorąco
Zupa grzybowa z kluseczkami
Desery
Bufet deserowy ze słodkościami naszego wypieku serwowane na paterkach:
panna cotta z musem owocowym, szarlotka, brownie
Napoje
woda mineralna ze świeżą miętą i cytryną bez ograniczeń
kawa z ekspresu i wybór herbat b/o w bufecie