';

Bogactwo smaku

RESTAURACJA

W Restauracji “Zielona Brama”  gotujemy prawdziwą kuchnię. Kuchnię, do której składniki dobieramy selektywnie z własnych upraw. Załoga osobiście dopilnowuje, aby warzywa w tym sałaty, kalarepy, pomidory i inne dojrzewały w słońcu i odpowiedniej wilgotności w naszej szklarni. Zrywają zioła takie jak tymianek czy macierzanka, które  swoim zapachem wypełniają całą restaurację. Nasza restauracja to miejsce naturalnie dbające o Twoje zdrowie.

od 23.03.2019 r.

 MENU

Przystawki

Pierożki z białą kiełbasą i sosem chrzanowym 15 zł

Krewetki w chili i czosnku z grzanką ziołową 21 zł

Tarta warzywna z tofu i emulsją z suszonych pomidorów 14 zł

Zupy

Rosół szlachecki z domowym makaronem 14 zł

Kremowa zupa ze szpinaku z dodatkiem prażonego słonecznika i serem feta 14 zł

Parmezanowy biały krem z pasternaka i chipsem z boczku 15 zł

Zupa fasolowa z pieczonymi warzywami i klopsikami wieprzowymi w pomidorach 16 zł

Ziołowa zupa pieczarkowa z kurczakiem 15 zł

Dania Główne

Szaszłyk z indyka pieczony w papilocie z ziołowym ziemniakiem, pomidorem i karmelizowanym czosnkiem podawany na sianie z pora 35 zł

Duszona pieczeń wołowa w sosie z czerwonego wina i winogronami w połączeniu z twarogowymi kluseczkami i blanszowanym kalafiorem Romanesco 38 zł

Szmurowana pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą, opiekanymi kopytkami i karmelizowaną gruszką i jabłkiem 42 zł

Chrupiące udko z kurczaka faszerowane serem camembert i ziołami z puree ziemniaczanym z szafranem, maślanym porem i pieczoną mini marchewką 30 zł

Polędwica wieprzowa zawijana w boczku z chutney śliwkowym, pieczonym batatem z zielonym pesto i wiejskim twarożkiem 37 zł

Smażony filet wilka morskiego polany salsą z kolendry i mango na puree z kalafiora z maślaną fasolką szparagową i groszkiem 39 zł

Wegetariańskie placki z ryżu i zielonego groszku z małą sałatką wiosenną 25 zł

 

Desery

Tarta z pieczonych jabłek z cynamonem i gałką lodów waniliowych 15 zł

Mus z czekolady belgijskiej z chili i sosem wiśniowym na maślanej kruszonce 16 zł

Kawowy crème brûlée z płatkami białej czekolady 16 zł

Torcik bezowy z kremem czekoladowym i sosem malinowym 15 zł

od 23.03.2019 r.

 MENU DLA DZIECI

Panierowane kawałki dorsza z ziemniakami gotowanymi i mizerią 20 zł

Placki z jabłkami i konfiturą owocową 15 zł

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 19 zł