W Restauracji „Zielona Brama” gotujemy prawdziwą kuchnię. Kuchnię, do której składniki dobieramy selektywnie z własnych upraw. Załoga osobiście dopilnowuje, aby warzywa w tym sałaty, kalarepy, pomidory i inne dojrzewały w słońcu i odpowiedniej wilgotności w naszej szklarni. Zrywają zioła takie jak tymianek czy macierzanka, które swoim zapachem wypełniają całą restaurację. Nasza restauracja to miejsce naturalnie dbające o Twoje zdrowie.
Bogactwo smaku
RESTAURACJA
od 11.01.2020 r.
MENU
Przystawki
Pierogi z kaszanką na musie jabłkowym z naszych sadów 16,-
Placki ziemniaczane z wiejską śmietaną i borówką z naszych lasów 15,-
Wegetariański smalczyk z białej fasoli z chrupiącym chlebem i ogórkiem kiszonym 12,-
Zupy
Rosół szlachecki z domowym makaronem 14,-
Zupa grzybowa z kluseczkami 16,-
Zupa ogórkowa na wędzonym żeberku 16,-
Wegetariańska zupa fasolowa z pieczarkami 15,-
Dania Główne
Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z opiekanymi ziemniakami w majeranku i modrą kapustą 43,-
Zrazy wołowe z puree z ziemniaków, z ogórkami kiszonymi i pieczonymi burakami 38,-
Sznycel cielęcy z sadzonym jajkiem i sałatką ziemniaczaną 32,-
Gołąbki w sosie własnym z ziemniakami 28,-
Śledź w śmietanie z ziemniakiem z ogniska 19,-
Karp smażony w szarym sosie polskim, z plackami z kiszonej kapusty 30,-
Wegetariańskie spaghetti w pesto z buraka z serem lazur 22,-
Desery
Tarta z konfIturą gruszkową na gorąco z gałką lodów 16,-
Karmelowe naleśniki z serem i orzechami 16,-
Szarlotka/senik 16,-
od 11.01.2020 r.
MENU DLA DZIECI
Paluszki z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 19,-
Makaron w sosie bolognese 19,-
Twarogowe placuszki ze śmietaną 15-