menu Zielona Brama

Restauracja Zielona Brama 

NOWE MENU od 23.09.2017r.

Zapraszamy!

Rezerwacja: /58/ 300 13 36

Przystawki

Sałatka śledziowa na pieczonych buraczkach. 16zł

Pielmieni z wiejską śmietaną. 19zł

Pierożki cielęce w borowikach. 25zł

Wątróbki gęsie prosto z ruszt z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli. 29zł

 

Sałaty

Sałata jesienna z marynowaną gruszką i serem pleśniowym. 19zł

Sałata z rukoli i marynowanych pomidorów z serem Grana Padano. 18zł

Mała sałata domowa. 12zł

Zupy

Zupa z zielonych gąsek z serduszkami gęsimi. 15zł

Barszcz czerwony z kołdunami. 16zł

Rosół potrójny z naszym makaronem. 14zł

Krem z dyni. 13zł

Zupa rybna z pieczoną papryką. 15zł

Dania główne

Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona – Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami. 42zł

Sztuki wołowe z warzywami i leśnymi grzybami, duszone z kaszą pęczak. 36zł

Rumsztyk wołowy z cebulką, puree i sałatką z kiszonych ogórków . 29zł

Schabowy z kostką od brzegu do brzegu z ziemniakami Rissoles i zasmażaną kapustą. 29zł

Ryba świeża prosto z kaszubskiego kutra, (proszę pytać obsługę). Cena zależna od gatunku ryby. 

Cukinia faszerowana jarzynami w czerwonym pesto. 16zł

Spaghetti bolońskie. 22zł

Na słodko

Sernik na zimno z pomarańczowym musem. 15 zł

Jabłaecznik na gorąco z gałką lodów waniliowych. 16 zł

Ciasto marchewkowo żurawinowe. 15 zł

Creme brulle. 16 zł

Czekoladowe ciastko z duszą oraz sosem malinowym  18 zł

Lody prawdziwe, wybór smaków. 18 zł

Spaghetti lodowe  18 zł

 
 

 Szefem kuchni w Zielonej Bramie jest Tomasz Szydzikowski.

 

 RESTAURACJA  czynna

Pn-Pt   13.00 – 19.00

Sb-Nd  13.00 – 20.00

 

MENU DLA DZIECI:

ZUPY:
Zupa wiśniowa z kluseczkami.  9 zł
Rosół dziecięcy z makaronem.   9 zł

DANIA GŁÓWNE:
Klopsiki z indyka w sosie śmietanowym z puree i surówką. 15 zł
Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i surówką z marchewki. 19 zł
Racuszki z jabłkami i śmietaną. 14zł

 

cos do picia Zielona Brama

Kurek czerwony na puree z zielonych warzyw
spaghetti lodowe Prawdziwa Kuchnia