menu Zielona Brama

Restauracja Zielona Brama 

NOWE MENU od 03.06.2017r.

Zapraszamy!

Rezerwacja: /58/ 300 13 36

Przystawki:

1.Cukinia pieczona i faszerowana na buloński sposób  24 PLN
2.Pierożki cielęce w borowikach   25 PLN
3.Wątróbki gęsie prosto z rusztu z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli   29 PLN
4.Carpaccio z młodych i pieczonych buraczków z ciecierzycą z orzeszkami pinii   16 PLN

Sałaty:
1.Sałata z liśćmi młodego szpinaku z płatkami polędwicy wołowej z Grana Padano suszonym i marynowanym pomidorem z winegretem balsamicznym   21 PLN
2.Sałata cesarska z rumianym kurczakiem   20 PLN
3.Mała sałata domowa   12 PLN

Zupy:
1.Zupa z młodej kalarepy z zielonym groszkiem  14 PLN
2.Chłodnik z botwinki z przepiórczym jajkiem   16 PLN
3.Rosół potrójny z naszym makaronem   14 PLN
4.Zupa szczawiowa z bitymi ziemniakami okraszanymi wędzonym boczkiem   16 PLN
5.Zupa koprowa z okonia morskiego z warzywami   16 PLN

Dania główne:
1.Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona – Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami   42 PLN
2.Polędwiczki wieprzowe konfitowane w sosie prawdziwym z puree i marynatami   36 PLN
3.Pierś z indyczki z orzechami , cukrowym groszkiem z patelni i brokułowym risotto  35 PLN
4.Filet z turbota na szpinaku w sosie z zielonego pieprzu z puree z białych warzyw   29 PLN
5.Dorada pieczona w całości z sałatką z pomidorów   42 PLN
6.Krewetki tygrysie 8/12 smażone w ilości 5 sztuk z bruschettą pomidorową  34 PLN
7.Tagliatelle z zielonymi szparagami ze szpinakiem i cukinią w sosie śmietanowym  19 PLN

 

 

Na słodko:
1.Ciasto rabarbarowe z sorbetem z rabarbaru   17 PLN
2.Suflet czekoladowy z sosem malinowym   18 PLN
3.Creme brulle  16 PLN
4.Jabłecznik prosto z pieca z gałką lodów  15 PLN
5.Pucharek prawdziwych lodów  18 PLN
6.Spaghetti lodowe  18 PLN

 Szefem kuchni w Zielonej Bramie jest Tomasz Szydzikowski.

 

 RESTAURACJA  czynna

Pn-Pt   13.00 – 19.00

Sb-Nd  13.00 – 20.00

 

MENU DLA DZIECI:

ZUPY:
1.Rosół z kluseczkami  9 PLN
2.Zupa pomidorowa z makaronem  9 PLN

DANIA GŁÓWNE:
1.Kurczak Milanese z talarkami  17 PLN
2.Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i surówką z marchewki  19 PLN
3.Racuszki z jabłkami i śmietaną   14 PLN
4.Mini Penne w sosie serowym  14 PLN

 

cos do picia Zielona Brama

Kurek czerwony na puree z zielonych warzyw
spaghetti lodowe Prawdziwa Kuchnia