';

Kochani! Powoli mijający rok 2018 jest dla naszego zespołu czasem pełnym wyzwań, zmian oraz nowatorskich przedsięwzięć. W dniach 13 – 26 listopada RESTAURACJA będzie NIECZYNNA, a nasi kucharze idą na zasłużony odpoczynek.
Pierogarnia, hotel i stadnina będą funkcjonowały jak zawsze.
A oto co wydarzyło się w Zielonej Bramie w 2018 roku:

SEZON ZIMOWY 2017/2018

sezon zimowy trwał od 15 stycznia do 11 marca! To była długa i mroźna zima. W tym czasie na naszym stoku szusowało przeszło 20000 narciarzy i snowboardzistów! Więcej o naszej zimowej odsłonie na www.facebook.com/wyciagprzywidz oraz www.nartyprzywidz.com.pl

TARGI MOTOCYKLOWE CUSTOM DAYS

miesiąc po zakończeniu sezonu narciarskiego, 14 kwietnia, wjechaliśmy warczącymi silnikami z pierwszymi w Polsce Alternatywnymi Targami Kultury Motocyklej „Custom Days”, które skupiły w jednym miejscu i czasie pasjonatów klasycznych motocykli i ich customowych przeróbek. Wystawa odbyła się na Sali Sopockiej, a after party z koncertami na Sali Spichlerzowej. W przeciągu dwóch dni trwania imprezy odwiedziło nas 1500 pasjonatów jednośladów. Kolejna edycja targów już 13 kwietnia 2019r. Więcej na www.facebook.com/CustomDays

 

WESELA

sezon weselny rozpoczęliśmy również w kwietniu i to 1.04 😉 a ostatnia para wkroczy na nową drogę życia u nas w Zielonej Bramie już za miesiąc. W tym roku zaufało nam ponad 70 par. Łącznie z ponad 12000 Gości rozpoczęli pierwszy dzień wspólnego życia właśnie u nas. Dziękujemy i życzymy samych pomyślności na nowej drodze życia!

ULTRAMARATON FORMOZY

19 maja już poraz trzeci biegacze ze Stowarzyszenia Kulturalno-Rekreacyjno-Sportwego KRS FORMOZA rywalizowali na terenie Zielonej Bramy w Ultramaratnie Kaszubskim.

DORSZOWE ŻNIWA

7 lipca odbyły się na Sali Spichlerzowej XV Mistrzostwa Polski w potrawach z ryb morskich pt. „Dorszowe Żniwa”. Organizatorem był Krzysztof Szulborski ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, a w jury zasiedli najlepsi z najlepszych, między innymi znany z TVN Andrzej Polan.

CACTUS BURGER

23 lipca ruszyła najbardziej nieoczekiwana do tej pory działalność przy Zielonej Bramie – Motocyklowa Burgerownia Cactus Burger. Lokal znajduje się na terenie naszego wyciągu narciarskiego i przez 3 miesiące można było słyszeć warkot silników jednośladów w ilości szacowanej na ponad 1 tysiąc – co jak na nową działalność daje niesamowity rezultat 😀 więcej na temat burgerowni motocyklowej na www.facebook.com/CactusBurgerPrzywidz

 

TRASY ENDURO

w między czasie 500m za Cactus Burgerem wieloletni terener enduro Marcin Spirowski stworzył plac treningowy do jazdy na motocyklach crossowych i enduro oraz przygotował ponad 12 km tras o róznej trudności. Więcej na www.facebook.com/Szkolenia-Enduro-Enduro-Expert-school-315465391818952

WYŚCIGI CHARTÓW

8 września odbyły się Terenowe Wyścigi Chartów o Puchar Polski Północnej. W mistrzostwach brały udział psy rasy chart oraz rodezjan ridgeback. Biegi były niezwykle widowiskowe.

ŚWIĘTO GĘSI

już w najbliższą sobotę 10 listopada, rusza IV edycja słynnego Święta Gęsi w Zielonej Bramie. W tym roku wydarzenie cieszyło się taką popularnością, że zamknęliśmy listę Gości jeszcze przed końcem terminu składania rezerwacji. Dziękujemy i mamy nadzieję, że atrakcje przygotowane, mile Państwa w tym roku zaskoczą. Więcej na www.facebook.com/events/325657024905896

DEGUSTACJE ŚLUBNE

1 grudnia odbędą się po raz pierwszy w Zielonej Bramie „Degustacje Ślubne”. Serdecznie zapraszamy wszystkie przyszłe pary młode do zapoznania się z naszymi wypiekami oraz florystami, którzy w naszej opinii najpiękniej dekorują nasze sale weselne. Więcej o wydarzeniu www.facebook.com/events/2033663663591048