Serdecznie zapraszamy do spróbowania potraw z naszego nowego Menu :
Rezerwacje tel. 58 300 13 36
PRZYSTAWKI
Śledzik w śmietanie z pieczonym ziemniakiem na gorąco z wiejską śmietaną. 16zł
Tatar śledziowy na pieczonych buraczkach. 17zł
Pierożki cielęce w borowikach. 25zł
Wątróbki gęsie prosto z ruszt z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli. 29zł
SAŁATY
Sałata krucha z marynowanymi pomidorami i płatkami polędwicy wołowej. 19zł
Sałata z grillowaną gruszką i pieczoną piersią z kurczaka w sosie balsamicznym. 19zł
Mała sałata domowa. 12zł
ZUPY
Krem kurkowy z klopsikami z indyka. 15zł
Barszcz czerwony z pierożkami z gęsi. 16zł
Rosół potrójny z naszym makaronem. 14zł
Kapuśniak z dorsza z grzybami leśnymi. 15zł
DANIA GŁÓWNE
Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona – Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami. 42zł
Polędwiczki faszerowane prawdziwkami w sosie pieczeniowym z puree i sałatką z kiszonych warzyw. 37zł
Zraziki z ingyka w sosie maderowym z jaśminowym ryżem i brokułami. 32zł
Schabowy z kostką od brzegu do brzegu z ziemniakami Rissoles i zasmażaną kapustą. 29zł
Dorsz z patelni panierowany w grzankach pszennych z sałatką z pomidorów polnych i talarkami z ziemniaków. 37zł
Sandacz pieczony z warzywami i porowym puree. 39zł
Tiagiatelle z kurczakiem i leśnymi grzynbami. 22zł
Ciecierzyca z morelami w pomidorach – danie wegańskie. 19zł
Soczewica z warzywami w curry. 39zł
SMACZNEGO !!!