Zupy
Kwaśnica na żeberku wędzonym
Rosół szlachecki z domowym makaronem
Dania Główne
Soczysta pierś z pulardy faszerowana serem i pieczarkami
Żeberka glazurowane z miodzie
Karczek wieprzowy w sosie demi glace
Dodatki
Surówka z kiszonej kapusty
Ryż jaśminowy
Opiekane ziemniaki w majeranku
Kluski śląskie z masełkiem
Buraczki zasmażane
Bufet słodki
Ciasto marchewkowe
Biszkopt cytrynowy z rozmarynem
Ciasto jogurtowe z owocową galaretką
Kawa, herbata, woda z mięta i cytryną
Bufet zimny
Marynowany śledź w suszonych pomidorach i kaparach
Solony śledź w przyprawach korzennych
Sałatka ziemniaczana z sosem koperkowym
Kuleczki serowe
Tarta warzywna z serem
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Pasztet własnego wyrobu z żurawiną
Marynaty, sosy, dipy, masło wiejskie, pieczywo prosto z pieca
Bufet ciepły
Żurek staropolski
Mięsa pieczyste – schab z morelą, karkówka ze śliwką
Możliwość dołożenia do bufetu dań z obiadu