';

180 PLN

Menu

Listopad–Luty 2020

Zupy

Kwaśnica na żeberku wędzonym

Rosół szlachecki z domowym makaronem

Dania Główne

Soczysta pierś z pulardy faszerowana serem i pieczarkami

Żeberka glazurowane z miodzie

Karczek wieprzowy w sosie demi glace

Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty

Ryż jaśminowy

Opiekane ziemniaki w majeranku

Kluski śląskie z masełkiem

Buraczki zasmażane

Bufet słodki

Ciasto marchewkowe

Biszkopt cytrynowy z rozmarynem

Ciasto jogurtowe z owocową galaretką

Kawa, herbata, woda z mięta i cytryną

Bufet zimny

Marynowany śledź w suszonych pomidorach i kaparach

Solony śledź w przyprawach korzennych

Sałatka ziemniaczana z sosem koperkowym

Kuleczki serowe

Tarta warzywna z serem

Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Pasztet własnego wyrobu z żurawiną

Marynaty, sosy, dipy, masło wiejskie, pieczywo prosto z pieca

Bufet ciepły

Żurek staropolski

Mięsa pieczyste – schab z morelą, karkówka ze śliwką

Możliwość dołożenia do bufetu dań z obiadu