Serdecznie zapraszamy do spróbowania potraw z naszego nowego Menu :
Serwowane od 23.09.2017
Rezerwacje tel. 58 300 13 36
PRZYSTAWKI
Sałatka śledziowa na pieczonych buraczkach. 16zł
Pielmieni z wiejską śmietaną. 19zł
Pierożki cielęce w borowikach. 25zł
Wątróbki gęsie prosto z ruszt z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli. 29zł
SAŁATY
Sałata jesienna z marynowaną gruszką i serem pleśniowym. 19zł
Sałata z rukoli i marynowanych pomidorów z serem Grana Padano. 18zł
Mała sałata domowa. 12zł
ZUPY
Zupa z zielonych gąsek z serduszkami gęsimi. 15zł
Barszcz czerwony z kołdunami. 16zł
Rosół potrójny z naszym makaronem. 14zł
Krem z dyni. 13zł
Zupa rybna z pieczoną papryką. 15zł
DANIA GŁÓWNE
Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona – Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami. 42zł
Sztuki wołowe z warzywami i leśnymi grzybami, duszone z kaszą pęczak. 36zł
Rumsztyk wołowy z cebulką, puree i sałatką z kiszonych ogórków . 29zł
Schabowy z kostką od brzegu do brzegu z ziemniakami Rissoles i zasmażaną kapustą. 29zł
Ryba świeża prosto z kaszubskiego kutra, (proszę pytać obsługę). Cena zależna od gatunku ryby.
Cukinia faszerowana jarzynami w czerwonym pesto. 16zł
Spaghetti bolońskie. 22zł
SMACZNEGO !!!