menu Zielona Brama

Zapraszamy na nowe menu od 22.07.2017
Rezerwacje tel. 58 300 13 36

Przystawki

1 Śledź bałtycki marynowany na sałatce z pieczonych młodych buraczków   18 zł

2 Pierożki cielęce w borowikach 25 zł

3 Wątróbki gęsie prosto z rusztu z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli  29 zł

4 Szaszłyk z tygrysich krewetek na kaszy kuskus z warzywami w sosie dziewiczym  34 zł

Sałaty

1 Sałata letnią porą z zielonym winegret  16 zł

2 Sałata cesarska z rumianym kurczakiem  20  zł

3 Mała sałata domowa   12 zł

Zupy

1 Krem z buraczków ze świeżymi malinami   14 zł

2 Zupa z  pieczonej papryki i polnych pomidorów z grzanką czosnkową  15 zł

3 Rosół potrójny z naszym makaronem  14 zł

4 Chłodnik ze świeżych ogórków na domowym jogurcie  15 zł

5 Zupa rybna z warzywami  16 zł

Dania główne

1 Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona – Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami   42 zł

2 Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z puree i sałatką z naszych marynat   33 zł

3 Eskalopki z indyka z mozzarellą w sosie winnym  z risotto i kruchymi brokułami  31 zł

4 Kacze udko konfitowane w sosie z czarnej porzeczki z kluskami śląskimi i pieczonymi warzywami 39zł

4 Pierś z kurczaka pieczona w świeżych ziołach z mascarpone  z pieczonymi ziemniakami i małą sałatką z polnych pomidorów  29 zł

5 Łosoś z dorszem w duecie pieczony na placku z cukinii i salsą z pomidorów malin owych  44 zł

6 Sandacz pieczony na  porach  maślanych z zapiekanką z zielonych warzyw  39 zł

7 Spaghetti z jarzynami w pomidorach oprószone parmezanem  19  zł

8 Ciecierzyca z morelami w pomidorach danie wegańskie   19 zł.

9 Soczewica z kruchymi jarzynami na oliwie danie wegańskie  18 zł