menu Zielona Brama

Zapraszamy na nowe menu od 20.05.2017
Rezerwacje tel.58-300-13-36

Przystawki:
1.Szparagi w sosie holenderskim obsypane szczypiorkiem   25 PLN
2.Tatar z gęsi z marynatami i przepiórczym jajkiem   24 PLN
3.Pierożki cielęce w borowikach   25 PLN
4.Wątróbki gęsie prosto z rusztu z jabłkiem i konfiturą z czerwonej cebuli 29 PLN

Sałaty:
1.Sałata malinowa z płatkami młodych buraczków i Grana Padano z orzeszkami pini   19 PLN
2.Sałata cesarska z rumianym kurczakiem  20 PLN
3.Mała sałata domowa 12PLN

Zupy:
1.Pokrzywowa zupa rybaka z grzankami czosnkowymi   16 PLN
2.Zupa z młodej kapusty w pomidorach z koperkiem   14 PLN
3.Rosół potrójny z naszym makaronem  14 PLN
4.Krem z białych warzyw z liśćmi jarmużu  15 PLN
5.Botwinka z tłuczonymi i okraszanymi ziemniakami  16 PLN

Dania główne:
1.Perła i bursztynowy laur potrawa nagrodzona-Pierś z gęsi w sosie żurawinowym z modrą kapustą w pieczonym rubinie i opiekanymi ziemniakami   42 PLN
2.Zrazy wołowe po staropolsku z kaszą gryczaną i sałatką z pieczonych buraczków   39 PLN
3.Polędwiczki wieprzowe w sosie winnym z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków gruntowych  37 PLN
4.Eskalopki z indyka w sosie lazurowym z risotto i kruchymi brokułami  34 PLN
5.Sandacz w sosie muślinowym z ziemniakami puree i pieczonymi warzywami  42 PLN
6.Dorada pieczona w całości z ziemniakami Gratin i pieczonymi pomidorkami na gałązce  42 PLN
7.Okoń morski pieczony z ziołami w całości w soli morskiej i małą sałata wiosenna  39 PLN
8.Tagliatelle szpinakowe z rukolą i parmezanem  19 PLN